![](https://bedrift.norli.uat.convert.no/media/catalog/product/placeholder/default/Thumbnail-bok-Norli.png)
- Format: Pocket
- Antall sider: 140
- Språk: Bokmål
- Forlag/Utgiver: SolumBokvennen AS
- EAN: 9788258405990
- Kom i salg: 13. aug. 2008
- Utgivelsesår: 2008
- Bidragsyter: Aikio, Heidrun (for) ; Johansen, Pål R. (for)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Læremidler: næringsmiddelteknologi, matlaging
349,-
Boka er skrevet for programfaget Kosthold, ernæring og helse, Vg2 kokk- og servitørfag. Målet med boka er at du skal se sammenhengen mellom kosthold, ernæring, levevaner og helse. På Vg1 fikk du grunnleggende kunnskap om disse temaene. I første del av boka får du en kort repetisjon - i tillegg gir den mer konkrete råd og kunnskap om kosthold, fysisk og psykisk helse og spise- og levevaner. Del to tar for seg det vi kaller spesialkost - kosthold for friske og syke i institusjoner. Du finner teori, menyforslag, matlagingsråd og kostholdsråd for bl.a. hverdagskost (normalkost), personer med forskjellige sykdommer og lidelser, kulturer og religioner. Det er oppgaver til alle kapitler og temaer.