Nettbutikk for bedrifter og skoler

Næringsmiddelkjemi

Pocket
Nynorsk
Næringsmiddelkjemi
Næringsmiddelkjemi
  • Forfattere: Marit Haugli , Johs. Larsen
  • Format: Pocket
  • Antall sider: 218
  • Språk: Nynorsk
  • Forlag/Utgiver: SolumBokvennen AS
  • EAN: 9788258405860
  • Utgivelsesår: 2007
  • Bidragsyter: Haugli, Marit (for) ; Larsen, Johs. (for) ; Børnes, Torill (ill) ; Evar, Einar (ill) ; Brænd, Bjørn (med)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Læremidler: næringsmiddelteknologi, matlaging
Se flere produktegenskaper
350,-

Kjøp på nett

Industriell bearbeiding av matvarer består av prosesser som utnytter kjemiske og fysiske egenskaper hos matvaren. Kunnskap i kjemi og forståelse av grunnleggende kjemiske prinsipper gir innsikt i hvorfor og hvordan de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Det å forstå kjemien betyr også at det blir lettere å forstå viktige deler av andre fag: mikrobiologi, hygiene, råvarebehandling, prosesslære og hva som påvirker kvaliteten på en ferdigvare. Kunnskaper i kjemi er også en forutsetning for kunne ta del i viktige deler av diskusjonen om den teknologiske utviklingen i samfunnet. Boka brukes i den videregående skolen, men passer for alle som vil få en innføring i faget.