Næringsmiddelkjemi
- Format: Pocket
- Antall sider: 218
- Språk: Nynorsk
- Forlag/Utgiver: SolumBokvennen AS
- EAN: 9788258405860
- Utgivelsesår: 2007
- Bidragsyter: Haugli, Marit (for) ; Larsen, Johs. (for) ; Børnes, Torill (ill) ; Evar, Einar (ill) ; Brænd, Bjørn (med)
- Utgave nr.: 1
- Emnekategori: Læremidler: næringsmiddelteknologi, matlaging
350,-
Industriell bearbeiding av matvarer består av prosesser som utnytter kjemiske og fysiske egenskaper hos matvaren. Kunnskap i kjemi og forståelse av grunnleggende kjemiske prinsipper gir innsikt i hvorfor og hvordan de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Det å forstå kjemien betyr også at det blir lettere å forstå viktige deler av andre fag: mikrobiologi, hygiene, råvarebehandling, prosesslære og hva som påvirker kvaliteten på en ferdigvare. Kunnskaper i kjemi er også en forutsetning for kunne ta del i viktige deler av diskusjonen om den teknologiske utviklingen i samfunnet. Boka brukes i den videregående skolen, men passer for alle som vil få en innføring i faget.