Bakerboka
lærebok for vg2/3 bakerfaget
- Format: Pocket
- Antall sider: 319
- Språk: Nynorsk
- Forlag/Utgiver: Vigmostad & Bjørke AS
- EAN: 9788211044570
- Kom i salg: 20. apr. 2022
- Utgivelsesår: 2022
- Bidragsyter: Løvaas, André (for) ; Moldestad, Anette (for) ; Uhlen, Anne Kjersti (for) ; Volden, Erlend Løken (for)
- Utgave nr.: 2
- Emnekategori: Læremidler: næringsmiddelteknologi, matlaging
809,-
Bakerboka er ei lærebok for vg2 baker og konditor og vg3 bakerfaget, og den dekker alle kompetansemålene som gjelder det bakerfaglige i de aktuelle programfagene. Boka gir en grundig innføring i teori og praktisk utøvelse av faget som kreves for å kunne jobbe som baker, og den er skrevet etter ny læreplan fra 2021.
Boka er delt i to deler, en om råstoff og en om produksjon. Forfatterne tar for seg råstoffene som brukes i bakeriet og beskriver hvordan egenskaper i råstoffene kan utnyttes for å oppnå ønsket kvalitet og smak i det ferdige produktet. Målet med boka er å hjelpe elever og lærlinger å kunne jobbe selvstendig, ta gode valg og være pådrivere for å videreutvikle bransjen i framtida. For vg2 baker og konditor tilbys også disse bøkene: Konditorboka Trygg mat, bransje og arbeidsliv Læremiddelet er utvikla i samarbeid med Baker- og konditorbransjens landsforening, og prosjektet har fått støtte fra utdanningsdirektoratet.
Boka er delt i to deler, en om råstoff og en om produksjon. Forfatterne tar for seg råstoffene som brukes i bakeriet og beskriver hvordan egenskaper i råstoffene kan utnyttes for å oppnå ønsket kvalitet og smak i det ferdige produktet. Målet med boka er å hjelpe elever og lærlinger å kunne jobbe selvstendig, ta gode valg og være pådrivere for å videreutvikle bransjen i framtida. For vg2 baker og konditor tilbys også disse bøkene: Konditorboka Trygg mat, bransje og arbeidsliv Læremiddelet er utvikla i samarbeid med Baker- og konditorbransjens landsforening, og prosjektet har fått støtte fra utdanningsdirektoratet.