Nettbutikk for bedrifter og skoler

Bransje, fag og miljø

Vg1 restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag
Bransje, fag og miljø
Bransje, fag og miljø
  • Forfattere: Maria Brænd , Helge Helmersen , Ottar Isaksen , Ingun Dager Moe , Inger Schjøll
  • Format: Pocket
  • Antall sider: 154
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: SolumBokvennen AS
  • Serienavn: Restaurant- og matfag
  • EAN: 9788258405570
  • Utgivelsesår: 2006
  • Bidragsyter: Brænd, Maria (for) ; Helmersen, Helge (for) ; Isaksen, Ottar (for) ; Moe, Ingun Dager (for) ; Schjøll, Inger (for)
  • Utgave nr.: 1
  • Emnekategori: Læremidler: næringsmiddelteknologi, matlaging
Se flere produktegenskaper
320,-

Kjøp på nett

Boka er skrevet med utgangspunkt i læreplanmålene for programfaget bransje, fag og miljø. Den forteller deg litt om hva de forskjellige yrkene dreier seg om, og om veien videre, i de forskjellige bransjekapitlene. For å forstå bakgrunn og utvikling inneholder kapitlene litt om bransjenes historie. Boka tar også for seg det som er felles for bransjene når det gjelder generelle rammebetingelser, markeds- og konkurranseforhold og organisasjoner. Salg, service, kommunikasjon og kundebehandling er viktige emner for deg som skal arbeide i restaurant- og matfagbransjen. Vi er rett og slett avhengige av fornøyde kunder og gjester. Det er viktig å unngå yrkesskader og sykdom. Kapitlet om ergonomi og arbeidsmiljø forteller om hva vi kan gjøre for å unngå nettopp dette. Ta med deg kunnskapen videre i yrkeskarrieren din - helse og trivsel er viktig for at du skal få mange gode arbeidsdager. Det samme gjelder førstehjelp. Uhell og skader kan oppstå på skolen, i arbeidslivet og overalt ellers. Da er det viktig at du vet hva du skal gjøre for å takle situasjonen. Vi har ansvaret for å ta vare på miljøet vårt - husk at det er andre som skal leve på jorda etter oss. I kapitlet om avfallshåndtering kan du lese om hva du bør tenke på for å ta vare på miljøet, bl.a. kildesortering og materialgjenvinning. Boka har repetisjons-, gruppe- og prosjektoppgaver.